Suklaamajoneesikakku

Majoneesi suklaakakussa saattaa kuulostaa eksoottiselta, mutta yllättäen tämä kikka kyllä toimii! Majoneesi tuo kakkuun herkullista mehevyyttä ja kosteutta. Kokeile tätä mainiota suklaamajoneesikakkua vaikka seuraavissa juhlissasi ja yllätä kanssajuhlijat tällä yllättävällä ainesosalla.

Ainekset

Kakku

  • 2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 4 dl kuumaa vettä
  • 6.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/4 tl soodaa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • 3.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl Felix Kruunumajoneesi 340 g
  • 2 suurta munaa

Täyte

  • 3 dl kermaa
  • 2 dl maustamatonta rahkaa
  • 0.5 dl sokeria
  • äidin lempimarjoja

Valmistusohjeet

Lämmitä uuni 175°C. Vatkaa sokerit ja kananmunat paksuksi vaahdoksi. Lisää majoneesi joukkoon kevyesti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne siivilän avulla taikinan joukkoon. Sekoita kevyesti nostellen, jotta taikina muuttuu tahnamaiseksi.
Lisää vähitellen kuumaa vettä, jotta taikina notkistuu. Taikinasta tulisi tulla selkeästi juoksevampaa.

Voitele kaksi 20cm kakkuvuokaa ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Kokeile tikulla onko kakku keskeltä kypsä. Jos hammastikkuun jää taikinaa, on se vielä raaka ja kakku saa olla uunissa vielä hetken.

Tee kuorrutus sekoittamalla ainekset yhteen. Lisää kuorrutetta kakkupohjien väliin ja päälle. Koristele esimerkiksi tuoreilla marjoilla!