Tomaattikeitto

Ainekset

  • 2 tlk kokonaisia tölkkitomaatteja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tuubi Felix Tomaattipyree 300 g
  • 1 rkl timjamia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kermaa

Valmistusohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit sekä tomaattipyree. Lisää kokonaiset tomaatit, ketsuppi, timjami, suola, mustapippuri ja vesi. Anna tomaattikeiton kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia, jotta maut tasaantuvat. Lisää kerma ja kiehauta vielä kerran.

Aja tomaattikeitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja ohenna tarvittaessa vedellä. Tarkista maku. Lisää halutessasi tuoretta basilikaa.