
Blinit
Perinteisesti suolakurkuilla, hillosipuleilla ja jogurttimajoneesilla tarjoiltavat blinit pienempään tai isompaan nälkään. Blinit sopivat mainiosti myös naposteltavien pöytään.
No ratings yet
Valmisteluaika 2 hours hrs
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat
Ainesosat
- 4 dl täysmaitoa
 - 1/2 pala hiivaa
 - 4 dl tattarijauhoja tai
 - 2 dl tattarijauhoja ja 2 dl vehnäjauhoja
 - 1 1/2 tl suolaa
 - 4 kananmunaa
 - 50 g voisulaa
 
Paistamiseen
- 150 g kirkastettua voita
 
Tarjoiluun
- 1 1/2 dl Felix Kruunumajoneesia
 - 1 1/2 dl turkkilaista jogurttia
 - 5 kpl Felix Suolakurkkulohkoja
 - 1 1/2 dl hillosipuleita
 - 1/2 dl juoksevaa hunajaa
 - mustapippuria myllystä
 
Ohjeet
- Lämmitä maito 40-asteiseksi. Lisää hiiva, suola ja jauhot hyvin sekoittaen.
 - Erota munankeltuaiset ja -valkuaiset. Lisää keltuaiset ja voisula taikinaan. Peitä ja anna kohota lämpimässä 2 - 4 tuntia.
 - Blinitaikinaa voi kohottaa myös jääkaapissa 1 - 2 vrk. Ota taikina pari tuntia ennen paistoa huoneenlämpöön.
 - Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja lisää vaahto kevyesti sekoittaen taikinaan. Kuumenna blinipannut, lisää rasva ja anna ruskistua hiukan. Valuta isoon blinipannuun noin 1 1/2 dl taikinaa.
 - Paista pulleat ja kuohkeat blinit keskilämmöllä kypsiksi. Käännä paiston puolivälissä ja lisää käännön yhteydessä hiukan rasvaa pannuun.
 - Sekoita majoneesi ja jogurtti. Leikkaa suolakurkut pitkiksi lohkoiksi ja silppua hillosipulit. Laita lisukkeet ja hunaja tarjoiluastioihin ja tarjoa vastapaistettujen blinien kanssa.
 
Vinkki!
Tarjoa blinien kanssa Felix Kurkkusalaattia.
---
Tarjoa blinien kanssa Felix Kuutiopunajuuresta ja Felix Kreikkalaisesta salaatinkastikkeesta ja oliiveista tehtyä salaattia.
---
Kirkastettu voi. Sulata voi miedolla lämmöllä kasarissa. Jäähdytä huoneenlämmössä, kunnes maito-osa on kokonaan laskeutunut kasarin pohjalle. Valuta keltainen, kirkastunut voi puhtaaseen astiaan. Laita jääkaappiin ja käytä blinien paistamiseen tai muuhun ruoanvalmistukseen.
 Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!