Dallassämpylät
Kierteelle kiepautettujen sämpylöiden välistä löytyy ketsuppia, juustoa ja pähkinärouhetta. Maukas pikkusuolainen maistuu niin juhlissa kuin arjessakin – ja menee varmasti myös perheen pienimmillekin! Kokeile reseptiä alta.
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour hr
Ruokalaji Leivonnaiset
Annosmäärä 10
Ainesosat
TAIKINA
- 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl juoksevaa hunajaa
- 6-7 dl vehnä- ja hiivaleipäjauhoja
- 2 rkl öljyä
TÄYTE
- 100 g juustoraastetta
- 2 rkl Felix Ketsuppia
- 2 rkl pistaasipähkinärouhetta
LISÄKSI
- voiteluun kananmunaa
- päälle pistaasipähkinärouhetta
- paperisia leivonnaisvuokia
Ohjeet
- Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Sekoita jauhot keskenään ja lisää suurin osa nesteeseen, sekoittele. Lisää loput jauhoista vähitellen taikinaan koko ajan alustaen. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
- Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla 40 x 20 cm levy. Levitä taikinalevylle juustoraastetta, ketchuppia ja pähkinärouhetta. Kääri rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa ja asettele ne vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia.
- Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 225C asteessa noin 10 - 15 minuuttia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!