Dallassämpylät
Dallassämpylät

Dallassämpylät

Kierteelle kiepautettujen sämpylöiden välistä löytyy ketsuppia, juustoa ja pähkinärouhetta. Maukas pikkusuolainen maistuu niin juhlissa kuin arjessakin – ja menee varmasti myös perheen pienimmillekin! Kokeile reseptiä alta.
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour
Ruokalaji Leivonnaiset
Annosmäärä 10

Ainesosat
  

TAIKINA

  • 2.5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 6-7 dl vehnä- ja hiivaleipäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

TÄYTE

LISÄKSI

  • voiteluun kananmunaa
  • päälle pistaasipähkinärouhetta
  • paperisia leivonnaisvuokia

Ohjeet
 

  • Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja hunaja. Sekoita jauhot keskenään ja lisää suurin osa nesteeseen, sekoittele. Lisää loput jauhoista vähitellen taikinaan koko ajan alustaen. Kohota taikinaa puolisen tuntia.
  • Kaulitse taikinasta jauhotetulla alustalla 40 x 20 cm levy. Levitä taikinalevylle juustoraastetta, ketchuppia ja pähkinärouhetta. Kääri rullaksi. Leikkaa rullasta 12 palaa ja asettele ne vuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota leivonnaisia 20 minuuttia.
  • Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele päälle pähkinärouhetta. Paista uunin keskitasolla 225C asteessa noin 10 - 15 minuuttia.