Felix Zengerin valkosipulinen-tomaatti-cashew-dippi

Felix Zengerin valkosipulinen tomaatti-cashew dippi

"Kypsä ja mehukas tomaatti on yksi lempivihanneksistani. Suomen talvi ja kypsät mehukkaat tomaatit eivät valitettavasti kuitenkaan kuulu yhteen. Tässä kohtaa apuun tulee aurinkokuivatut tomaatit sekä ketsuppi, johon on mm. etikan avulla saatu säilöttyä ja kaapattua näiden kypsien tomaattien kesäinen maku. Itse tehty ketsuppi on jo pidempään ollut to do -listalla! 🙂
Ostin laadukkaan high speed -tehosekoittimen noin 15 vuotta sitten ja se on edelleen lähes päivittäisessä käytössä. Perus smoothieiden lisäksi teen sillä paljon erilaisia kastikkeita, jotka vievät mm. salaatit ihan omalle levelille. Yksi omista go to -pohjista on kermaisen pehmeä cashewpähkinöistä blendattu kastike, jonka voi maustaa oman maun mukaan. Tällä kertaa makumaailma muodostuu tomaatista ja valkosipulista. Aurinkokuivattu tomaatti sekä ketsuppi sen takia, että saadaan konsentroitua tomaatin maku lisäämättä liikaa nestettä.
Tässä suuntaa antava resepti. Mittasuhteita kannattaa säätää omaan makuun sopivaksi."
Felix Zenger
5 from 1 vote

Ainesosat
  

  • Pari kourallista cashewpähkinöitä
  • Muutama aurinkokuivattu tomaatti
  • 1-2 taatelia
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • Soijakastiketta tai misotahnaa
  • Oliiviöljyä
  • Felix Valkosipuliketsuppia
  • (Tilkka vettä, jos blenderin tehot ei meinaa riittää)

Ohjeet
 

  • Soseuta kaikki ainesosat joko blenderillä tai sauvasekoittimella. Mittasuhteita kannattaa säätää omaan makuun sopivaksi.

Vinkki!

"Soijakastikkeen ja misotahnan ohella ketsuppi toimii myös kunnon umami-buusterina! Ja voisin kuvitella, että tomaatti- ja valkosipuliosuus hoituu myös pelkällä ketsupilla, jos haluaa vähän yksinkertaistaa. Itse dippailin kasvistikkuja ja loput ajattelin sekoittaa paahdettuihin uunijuureksiin."
Felix Zenger