Felix piparjuurigraavilohi

Graavilohi piparjuurikastikkeella

Graavilohi on monen joulupöydän tähti, eikä suotta. Mutta mitäpä jos tänä jouluna toisit kalapöytään pientä twistiä? Piparjuurikastike sopii graavatun lohen kanssa täydellisesti ja tuo pientä vaihtelua (sekä potkua!) joulupöytään. Ja sopii muuten myös muiden kalapöydän herkkujen kanssa. Nappaa ohje alta ja ihastu.
No ratings yet
Ruokalaji Joulu

Ainesosat
  

  • 700 g lohifileetä
  • 3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 ruukkua tilliä

Piparjuurikastike

  • 1 dl Felix kruunumajoneesi 340 g
  • 150 g creme fraichea
  • 1 tl Felix piparjuuritahna 45g
  • 1/3 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Ohjeet
 

  • Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä lohi nahkapuoli alaspäin astiaan.
  • Sekoita suola ja sokeri ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilliä.
  • Peitä kelmulla, laita kalan päälle pieni paino ja siirrä jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.
  • Ennen tarjoilua valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Nosta joulupöytään!
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!