Kasvis-jauhelihakeitto
Kasvis-jauhelihakeitto

Kasvis-jauhelihakeitto

Lämmin kasvis-jauhelihakeitto on helppo ja täyttävä arkiruoka ja sitä valmistuu helposti isompikin määrä kerralla. Tarjoa ruisleivän sekä maukkaan yrttimajoneesin kera.
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat

Ainesosat
  

  • 250 g jauhelihaa
  • 1 sipuli silputtuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 250 g porkkanoita
  • 3 perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 fenkoli
  • 1 dl Felix Tomaattipyreeta
  • 8-10 dl vettä
  • 2 kasvis- tai lihaliemikuutiota
  • rouhittua pippuria maun mukaan

YRTTIMAJONEESI

  • 1.5 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 100 g  maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl currya
  • 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna
  • 1 pieni punasipuli silputtuna
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl viinietikkaa tai etikkaa

Ohjeet
 

  • Ruskista jauheliha muruksi yhdessä silputun sipulin kanssa ja mausta. Siirrä lautaselle odottamaan. Pese ja pilko kasvikset ja laita ne kattilaan. Lisää loput ainesosat ja keitä noin 15 minuuttia. Lisää jauheliha ja maustekurkkukuutiot joukkoon, anna keiton kuumentua 5 minuuttia. Mausta pippurilla.
  • Sekoita yrttimajoneesin ainekset. Tarjoile kuuma keitto yrttimajoneesin ja ruisleivän kanssa.