Lämmin punajuurileipä
Lämmin punajuurileipä

Lämmin leipä sydänystävälle

Punajuuri ja jauhelihamureke sopii mainiosti myös leivän kaveriksi! Tällä reseptillä saat varmasti vaihtelua perinteisiin voileipähetkiisi ja voit myös yllättää ystävän jollain ihan erilaisella! Leivät kruunaa maistuva punajuuri-kurkkusalsa.
No ratings yet
Kokkausaika 45 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 2

Ainesosat
  

  • 3-4 kpl Felix Kokonainen punajuuria
  • 3 rkl Felix Perunamuusia
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl maustekurkkuviipaleiden lientä
  • ½ punasipulia silputtuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 200 g naudan jauhelihaa
  • 2 isoa viipaletta täysjyväleipää

PAISTAMISEEN

  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita tai margariinia

PUNAJUURI-KURKKUSALSA

VIIMEISTELYYN

Ohjeet
 

  • Raasta Felix punajuuret karkeaksi raasteeksi (raastetta noin 1 1/2 dl) suoraan sekoituskulhoon. Lisää Felix perunamuusiaines tai korppujauho, kananmuna, kurkkuviipaleiden liemi, punasipulisilppu, mausteet ja jauheliha. Sekoita aineet mureketaikinaksi. Painele seos täysjyväleipäviipaleiden pintaan kiinni hiukan yli reunojen. Kuumenna rasva pannussa ja nosta leivät pannuun murekepuoli rasvaan päin. Paista miedolla lämmöllä niin, että pihvi kypsyy ja pinta on kauniin värinen sekä rapea. Käännä ja paista leipään rapsakka pinta.
  • Leikkaa punajuuri-kurkkusalsan aineet pieniksi kuutioiksi ja sekoita. Siirrä lämpimät leivät lautasille ja anna jäähtyä hetken aikaa. Pursota sydämet Felix Kruunumajoneesilla, ripottele punajuuri-kurkkusalsaa sydämien päälle koristeeksi ja leikkaa vesikrassia lautasille. Tarjoa loput punajuuri-kurkkusalsasta pikkukulhosta.

Vinkki!

Paina paahdetuista leipäviipaleista sydänmuotilla leipäaihioita. Voitele leivät Felix Kruunumajoneesilla, ripottele pinnalle ruohosipulisilppua ja pursota Kallen mätitahnasta ruusukkeita päälle. Ripottele tillisilppua pinnalle.