Perinteinen kinkku-ananaspizza pellillä
Perinteinen kinkku-ananaspizza pellillä

Perinteinen kinkku-ananaspitsa pellillä

Ikuisuuskysymys: kuuluuko ananas pizzaan? No ainakin tähän pizzaan ananas kuuluu! Perinteinen kinkku-ananaspizza valmistuu pellillä uunissa. Viimeisen silauksen tähän herkkuun antaa sinihomejuusto (jonka voit myös halutessasi jättää pois). Kokeile reseptiä!
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour 10 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 6-6,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä

Täyte

  • 1-2 dl Felix Ketsuppia
  • 100 g kinkkusuikaleita
  • 250 g emmentaljuustoraastetta
  • 2 tlk ananasrenkaita
  • 150 g sinihomejuustoa
  • pinnalle kuivattua oreganoa

Ohjeet
 

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja puolet jauhoista. Alusta loput jauhot ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin kaksinkertaiseksi. Taputtele tai kauli taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Levitä pohjan päälle Felix ketsuppia. Lisää kinkkusuikaleet, juustoraaste, ananasrenkaat ja murustele päälle sinihomejuustoa. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 20min. Viimeistele oreganolla.