Porkkanakuppikakut
Porkkanakuppikakut

Porkkanakakkumuffinit

Mehevät porkkanakakkumuffinit valmistuvat lisäämällä taikinaan majoneesia ja porkkanaraastetta. Herkullinen valkosuklaakuorrute kannattaa pursottaa muffinien päälle vasta niiden jäähdyttyä.
No ratings yet
Ruokalaji Leivonnaiset

Ainesosat
  

  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 100 g voita
  • 2 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 3 dl porkkanaraastetta
  • muffinivuokia

KUORRUTE

  • 100 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 2.5 dl tomusokeria
  • pekaanipähkinöitä

Ohjeet
 

  • Sulata voi ja sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan. Vatkaa munat ja lisää joukkoon majoneesi sekä voi. Tämän jälkeen lisää joukkoon kuivat aineet. Nostele taikinaan porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
  • Aseta muffinivuoat pellille. Täytä vuoat ja paista 180 asteissa uunissa keskitasolla n. 15 minuuttia.
  • Aloita kuorrutteen valmistaminen sulattamalla valkosuklaa. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi ja lisää valkosuklaa. Seuraavaksi siivilöi joukkoon tomusokeria vähän kerrallaan ja lopuksi vatkaa kuorrutteeseen tuorejuusto. Kauniin kuorrutuksen saat, kun laitat kuorrutteen pursotuspussiin ja pursotat jäähtyneiden muffinien päälle.