Vastuullisempi Felix-maustaminen

Pakkaukset

Olemme ideoineet uudelleen Suomen suosituimman ketsupin pakkauksen, Felix-ketsuppipullon, jotta voisimme minimoida tuotteen valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt. Aiemmin tyhjät pullot kuljetettiin tehtaiden välillä sellaisenaan. Päätimme kuitenkin palata pakkausten tuotantoketjussa hieman taaksepäin ja kuljettaa tyhjät pullot tehtaalta toiselle pieninä muovihylsyinä. Hylsyt puhalletaan vasta ketsuppitehtaalla pulloiksi ennen niiden täyttämistä ketsupilla. Tämän uudistuksen avulla onnistuimme alentamaan tyhjien pullojen kuljettamisesta aiheutuneita hiilidioksidipäästöjä 90 %! Lisäksi vuodesta 2018 lähtien olemme korvanneet 25% pulloissa käytetystä muovista ympäristöystävällisemmällä ”clean pet”-kierrätysmuovilla.

Kierrätys

 

Kaikki Felix-kastikkeiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. Lajittele pakkausten muovi, lasi ja metalli niille tarkoitettuihin keräysastioihin.

Sydänmerkki-tuotteet

Löydät valikoimastamme jo lukuisia Sydänmerkin saaneita tuotteita. Merkki voidaan myöntää tuotteelle, jossa suolan määrää on vähennetty ja jonka sisältämä rasva on hyvänlaatuista. Voit lukea lisää Sydänmerkistä täältä.

Kaikki tähän mennessä Sydänmerkin saaneet Felix-tuotteet löytyvät täältä.

Luomutuotteet

Felix-valikoimasta löydät myös luomutuotteita. Luomumerkin saadakseen elintarvikkeen on täytettävä tietyt kriteerit. Voit lukea lisää näistä kriteereistä ja luomusta täältä.

Täältä pääset katsomaan kaikki saatavilla olevat Felix-luomutuotteet.

Biomuovimerkki

Siirrymme käyttämään Felix Street Kitchen -tuotteisiimme pullomateriaalia, josta puolet on ympäristöystävällisempää biopohjaista muovia.

Tämä biopohjainen muovi on valmistettu metsäteollisuuden sivutuotteena syntyneestä mäntyöljystä, joka muuten menisi hukkaan. Käyttämällä mäntyöljyä uusiutumattomien raaka-aineiden sijaan, pyrimme vähentämään tuotannostamme aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja siten myös uusiutumattomien luonnonvarojen käyttöä.  Biopohjaisella muovilla on samat käyttöominaisuudet kuin tavallisilla PE- ja PET-muoveilla ja ne voidaan kierrättää samaan tapaan.

Uuden pullomateriaalin tunnistaa etiketissä olevasta Biopohjainen muovi -merkistä.