Rossolnik-keitto

3 h 6:lle

Rossolnik-keitto

Ainekset

  • 1 kg keittolihaa luulla
  •   vettä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • laakerinlehteä
  • maustepippuria
  • valkopippuria
  • porkkanaa
  • lehtisellerin vartta
  • sipuli
  • KEITTOON
  • 3/4 dl Felix Tomaattipyreetä
  • 1/2 dl Felix Ketchuppia
  • porkkanaa
  • 6 - 8  perunaa
  • sipuli
  • 2 - 3  lehtisellerin vartta
  • 2 dl Felix Maku Viipalekurkkuja
  •   suolaa, rouhittua mustapippuria
  • kevätsipulia tai 1/2 ruukkua ruohosipulia
  • 1 rkl etikkaa

Valmistusohje

  1. Laita kylmällä vedellä huuhdottu keittoliha kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle niin, että liha peittyy. Keitä hiljaa kuplien noin 10 minuuttia ja kuori keitinveden pintaan nouseva vaahto pois.
  2. Lisää suola, laakerinlehdet, pippurit ja pilkotut kasvikset kattilaan. Anna lihan kypsyä miedolla lämmöllä lempeästi kiehuen noin
    2 tuntia.
  3. Nosta kypsä liha lautasella, siivilöi liemi ja kaada se kattilaan. Lisää Felix Tomaattipyree ja Felix Ketchup, kuoritut ja pilkotut porkkanat, perunat, sipuli ja lehtiselleri. Lisää vettä tarvittaessa niin, että kasvikset peittyvät kunnolla. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.
  4. Tarkista maku. Lisää kuutioitu kypsä liha ja suikaloidut kurkkuviipaleet sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria. Anna keiton hautua vielä 10 minuuttia kannen alla hiljaa muhien. Mausta keitto etikalla ja silppua kevätsipulia pinnalle. Tarjoa leivän kanssa.
  5. VINKKI!
    Keitto valmistuu nopeasti valmislihalimestä, ruskistetusta jauhelihasta ja peruna-keittojuurespakasteesta.