Valkosipuli-rosmariinifocaccia

40 min. 6:lle

Valkosipuli-rosmariinifocaccia

Ainekset

  • 1   valkosipulinkynsi raastettuna/puristettuna
  • 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl öljyä
  • 3 dl lämmintä vettä (40°)
  • 25 g hiivaa
  • PINNALLE
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • tuoretta rosmariininoksaa
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 12  mustaa oliivia

Valmistusohje

  1. Laita valkosipuli, jauhot, suola ja öljy taikinakulhoon. Sekoita hyvin. Sekoita lämmin vesi ja hiiva. Lisää neste koko ajan sekoittaen jauhoihin ja alusta pehmeä, hyväsitkoinen taikina. Kohota huoneenlämmössä kunnes taikina on kaksin-kolminkertainen.
  2. Valuta puolet oliiviöljystä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se vuoan kokoon. Anna taikinan levätä 10–15 minuuttia ennen paistamista.
  3. Valuta loput oliiviöljystä pinnalle ja lisää rosmariinit, oliivit ja merisuolahiutaleet päälle. Pistele taikina haarukalla. Paista uunin alaosassa 225 C noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.