Uunikala
Uunikala

Uunikala

Mikäs olisikaan sen perinteisempää kotiruokaa kuin uunikala ja perunamuusi? Uunikalan kaveriksi valmistuu helposti perunamuusi Felix-perunamuusijauheesta. Kokeile tätä helppoa uunikalan ja perunamuusin reseptiä alta ja nauti!
No ratings yet
Kokkausaika 50 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 800 g kalafileetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 6 katajanmarjaa rouhittuna

KUORRUTUS

PERUNAMUUSI

  • 4 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 pkt Felix Perunamuusia
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 20 g voita sulatettuna
  • 1 rkl korppu- tai pankojauhoja
  • 1 sitruuna

Ohjeet
 

  • Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.
  • Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.
  • Paista uunin alatasolla 200 °C noin 30 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix-salaattikastikkeen kanssa.