
Felix Suomessa - jo 60 vuotta
Isoisänsä oppien inspiroimana, Herbert Felix aloitti etikkaliemeen säilöttyjen kurkkujen valmistamisen Ruotsissa vuonna 1939 – tuotemerkillä Felix. Toiminta laajeni ja Felix-ketsuppi rantautui Suomeen vuonna 1963. Siitä alkoikin toinen toistaan herkullisempien Felix-tuotteiden voittokulku suomalaisiin ruokapöytiin. Eiköhän nosteta 60-vuotissynttäreiden iloksi ketsupit pöytään tänäänkin – ja sanotaan FELIX!

Poimi herkut ämpäriin ja voita Felix Onnekas -palkintoja!
Nyt pelataan ja kerätään syksyn Makusato Felix-ämpäriin – jonka voit myös voittaa! Jaossa uniikkeja Felix Onnekas -palkintoja, joita arvomme kaikkien pelaajien kesken. Kampanja-aikana: 15.8.-31.10.2023 – joka päivä. Ämpäri käteen & Onnea peliin!






Istuipa ruokapöydässä kaksi tai koko suku, olipa lautasella arki- tai juhlaruokaa, tekipä mieli mietoa tai tulista, ja olipa vuosi 1963 tai 2023 – toive on aina sama: anna mulle Felix! – ketsuppia, sinappia, kurkkua, dressingiä, majoneesia – herkkuja ruokapöytään.


Felix tuntee suomalaisten maun ja on tuonut herkkuja ruokapöytään 60-luvulta alkaen. Siitä syntyikin synttärivuoden 2023 teema –”Retroruuista trendiherkkuihin”– ja retron trendikäs FELIX-ruokakorttisarja. Uusia reseptejä on taas julkaistu. Ei muuta kuin testailemaan ja maustelemaan. Pursota, töräytä, tuunaa ja nauti!

Miten olisi – helppo ja herkullinen vuokaruoka?
Tee arjesta vähän herkullisempaa ja työnnä Makkara-ratatouillevuoka uuniin. Voit tehdä vegeversion – kasvismakkarasta, tai perinteisen version ”Suomen suosituimmasta vihanneksesta” eli makkarasta. Molemmat maistuvat Felix Vegaaninen savuchilimajoneesin ja ketsupin kera.
Lisää ideoita saat kirjoittamalla reseptihakuun: ”makkara”. Löydä lempparisi.
Lämppärit – lämpimistä leivistä bao buneihin
Perinteiset kinkku-ananasleivät ovat tosi klassikoita – ja samalla trendikkäitä, kuten täytetyt bao bun -sämpylätkin. Nauti etkopalana, välipalana, iltapalana, extempore-herkkuna…yksin ja seurassa. Nopeaa. Helppoa. Saisiko lisää?
VINKKI: Kokoa lämppärit terveellisillä ja edullisilla sesonkivihanneksilla – kuten kaalilla. Fiksua.
Pizza Inspirazionale – täytteenä mielikuvitus!
Pizzan täytteeksi käy mikä vaan – suolaisesta makeaan, lihasta vegeen, hedelmistä juureksiin – vaikkapa kotimainen pottu! Pidä pizzailta ja tee aina suosittu kinkku-ananaspitsa. Tai miten olisi, eksoottinen, napolilainen latva-artisokka-perunapizza?
Vinkki: järjestä ”Pizzan täyttönyyttärit”. Pyydä kavereita tuomaan jääkaapeista jämäherkkuja, juustonkantoja, leikkelepakettien loppuja, Felix-maustekurkkuviipaleita ja mitä vaan. On hyvää ja hauskaa!
Lindströmin tapaan – pihveinä vai pyöryköinä?
Voiko olla perinteisempää ja trendikkäämpää punaista juuresta kuin… monikäyttöinen ja terveellinen PUNAJUURI. Kumpi resepti herauttaa veden kielelle: Lindströmin pihvit vai Lindströmin falafelit? Kokeilemalla tiedät.
VINKKI: Nouki mehevät punajuuret suoraan maasta, tuoretorilta tai purkista – ja nauti monin tavoin.
Retroruuista Trendiherkkuihin -reseptikortit
Nyt pääset plaraamaan retron trendikkäitä Felix-ruokakortteja, joiden avulla taiot arki- ja juhlavammatkin ateriat helposti. Klikkaile päivän korttipakka liikkeelle – ja valitse ensimmäinen kuva, josta inspiroidut! Kurkkaa resepti, siirry kaupan kautta kokkaamaan ja sitten: ”Syömään!”
Ilouutinen: Uusia reseptikortteja ilmestyy läpi juhlavuoden.

Suomen suosituin ketsuppi
Kyllä vaan, Felix on Onnekas, nimeään myöden, koska se on Suomen rakastetuin ketsuppi. Siitä ilosta Felix juhlii 60 v-merkkipäiväänsä tarjoamalla kaikkien ystäviensä ruokapöytään pullokaupalla eri makuja. On luomua, makeuttamatonta, pippurista, hel..tulista ja… Valitse lempparisi ja pursota herkkujuhlat käyntiin!
Felix-makumuistoja
Mihin ruokaan sinä töräytit ensimmäisen kerran Felix-ketsuppia? Entä mitä muita maukkaita Felix-tarinoita sulta tai läheisiltäsi löytyy? Keräämme ja jaamme juhlavuoden iloksi suomalaisten makumuistoja 60-luvulta tähän päivään. Alla muutamia makupaloja ja somessa (Instagram & Facebook) lisää – iso kiitos niistä. Ja hei, tee uusia makutarinoita tänäänkin – herkuttelemisiin!





Makutestin voittaja ja 6 muuta suosikkimajoa!
Maustetuilla majoneeseilla maustaminen on yhtä helppoa kuin – korkin avaus ja pursotus! Ja makumaailmoja tuon Aiolimajon lisäksi riittää, kas tässä: Chili-aioli, Vegaaninen lime-aioli, Vegaaninen savuchili, Kurkku, Paprika ja Ranskanperuna. Mitä vielä? Korkki auki ja kokeiluun.

Kruunumajoneesi – kaiken se kruunaa
Tartu Felix Kruunumajoneesi -tuubiin ja koristele leivät ja pizzat, tuunaa ruuat ja kruunaa herkut. Maku on kunkku – sellaisenaan ja mausteltuna. Valitse kohde, pursota ja nauti! Sydänmerkittyä herkkua saatavana myös lasipurkissa. Tuubina löytyy lisäksi Felix-kevytmajoneesi.
Inspiroidu Felix-resepteistä
Mitähän sitä tänään söisi, tekisi perheelle, loihtisi vieraille? Unohda pähkäily ja selaa reseptiarkistoa, josta löydät toinen toistaan herkullisempia ideoita syksyyn, arkeen, juhlaan ja just tähän päivään. Klikkaile Felix-reseptikortteja ja herkuttele!

Felix-kurkkusäilykkeet – ovat makuasia
Makuasioista saa kiistellä. Iloksemme monet suomalaiset pitävät Felix Maku-kurkkuja ihan parhaina. Kokeile sinäkin – leivän päällä, hampparin välissä, ruuanlaitossa, suoraan purkista haarukalla hamstrattuna. Niihin tulee helposti himo, koska… maku. Tutustu kaikkiin Felix-kurkkuihin, joita löytyy viipaleina, kuutioina, lohkoina, salaattina, kokonaisina ja myös majoneesina.

UUTUUS: Chili-Aioli salaattikastike
Nyt tuli tarjolle lempeän tulisesti potkaiseva Felix Chili-Aioli salaattikastike, joka sopii vihannes-, kana- ja (tonni)kalaruuan ystäville. Pursota ja testaile rohkeasti myös kaikenlaisiin salaatteihin. Mihin kokeilet tätä valkosipulifanin uutuusmakua ekana?
Simppelit tuunausvinkit
Eilisen tähteet ovat tuunaajan inspiraation lähteet tänään. Ota käyttöön eiliset riisit, perunat, pastat sekä nahistuneet vihannekset ja leiki omassa keittiössä ”improvisaatio-kokkia”. Hyvää siitä tulee, kun pursotat alle, päälle ja väliin – Felix-kastikkeita. Helppoa, halpaa ja hyvää.

Paista eilisen riisin jämät ja lisää joukkoon kasviksia, kananmunaa tai mitä kaapista löytyy. Pursota päälle Felix Street Kitchen Garlic -dressingiä. Kyllä!

Yks, kaks, keitto
Soppa se syntyy tähteistä ja mielikuvituksesta. Heitä kattilaan vikat juurekset ja vihannekset, kasvisliemi, tomaattipyree, mausteita. Keitä, soseuta ja nauti.

Nopea ”majolauta” kesäpöytään
Tee helppo ja näyttävä ”butter board”. Levitä Felix Kruunumajoneesia laudalle, päälle oliiveja, yrttejä, mitä keksit ja dibba dabba – dibbaile lohkoperunoilla.
Vastuullisuus on arjen tekoja
Mitä tehdä käytetyille Felix-kurkkupurkeille, majoneesiputeleille tai ketsuppipulloille? Kierrätä ne Bower-sovelluksen kautta tai Heureka! – tee niistä hacksejä eli askartele pakkauksille uusi elämä.