
Felix Suomessa - jo 60 vuotta
Isoisänsä oppien inspiroimana, Herbert Felix aloitti etikkaliemeen säilöttyjen kurkkujen valmistamisen Ruotsissa vuonna 1939 – tuotemerkillä Felix. Toiminta laajeni ja Felix-ketsuppi rantautui Suomeen vuonna 1963. Siitä alkoikin toinen toistaan herkullisempien Felix-tuotteiden voittokulku suomalaisiin ruokapöytiin. Eiköhän nosteta 60-vuotissynttäreiden iloksi ketsupit pöytään tänäänkin – ja sanotaan FELIX!


Pelaa ja voita Felix Onnekas -palkintoja
Tehtävänäsi on järjestää sekaisin olevat Felix-ketsuppipullot ikäjärjestykseen vuosien 1963–2023 välillä – vanhimmasta uusimpaan. Jaossa on uniikkeja Felix Onnekas -palkintoja. Tiedä tai arvaa ja voita. Klikkaa itsesi mukaan peliin 3,2,1…nyt!
Hei, kohta se alkaa.. ai mikä?
Pysy kanavalla… ja pelaa voitot kotiin, mökille ja kesäpöytään!






Istuipa ruokapöydässä kaksi tai koko suku, olipa lautasella arki- tai juhlaruokaa, tekipä mieli mietoa tai tulista, ja olipa vuosi 1963 tai 2023 – toive on aina sama: anna mulle Felix! – ketsuppia, sinappia, kurkkua, dressingiä, majoneesia – herkkuja ruokapöytään.


Felix tuntee suomalaisten maun ja on tuonut herkkuja ruokapöytään 60-luvulta alkaen. Siitä syntyikin juhlavuoden 2023 teema –”Retroruuista trendiherkkuihin”– ja retron trendikäs Felix-ruokakorttisarja. Ensimmäiset reseptit ovat julkaistu nyyyt! Inspiroidu ja nauti. Pursota paljon ketsuppia!

Simppelin herkullista ja runsaan maukasta
Nyt nautitaan perinteisen simppeliä ja trendikkään runsasta. Saisiko olla perusnakkia vai kasvismakkaraa, kurkkusalaattia tai hedelmiä vai sekä että. Felix-ketsuppi maustaa molemmat! Pidä vaikka retro ja trendi-snakari-ilta ja kutsu kaverit maistelemaan!
Maistuvaa talviruokaa makaronista
Versioi helposti laatikkoruokia. Käytä erilaisia makaroneja ja pastoja, tarjouksesta jauhelihaa tai vietä kasvispäivä ja pyöräytä pastalaatikko vegenä. Mausta perinteisellä, aidolla Felix-ketsupilla – se on makaroniruokien must!
VINKKI: Tee laatikoita useampi vuoka kerralla ja käytä samalla hyödyksi uunin jälkilämpö. Syönnin jälkeen ylijääneet herkut rasioihin ja omat ”valmisruoka”-annokset pakkaseen! Kätevää.
Helppoja kalaherkkuja pellillä
Tee kätevästi maistuvia kalaruokia. Peltiruokiin upotat helposti sitä, mitä kaapista löytyy. Hyödynnä vaikkapa ylijääneet keitetyt perunat – silakkapihvi-perunapellillä – ja juuston kannikat sekä kasvisten loput – kalapuikko nachopellillä. Varioi makuja Felix-kastikkeilla helposti – lempeästä tuliseen.
VINKKI: Edullista kalaa löydät tarjouksista, tuoreena kalatiskiltä, pakastealtaasta, säilykkeenä ja ”laputettuna” kylmähyllyltä.
Riisiä pääruuaksi ja lisukkeeksi
Kun kaapista löytyy riisipussi sekä tonnikalapurkki ja pakkasesta vihannespussi on riisi-tonnikala-salaatti tekemistä vaille valmis. Vähän fiinimpi vaihtoehto on sitten villiriisi-savukala poke bowl – johon sen viimeisen silauksen tuo pursotus maukasta Felix-salaattikastiketta tai -majoa!
VINKKI: Kokkaa riisistä maukasta kolmella tavalla:
1. Keitä riisi vihannesliemessä.
2. Paahda riisinjyvät voissa tai kasviöljyssä ennen keittämistä.
3. Mausta riisi Felix-kastikkeilla – yks kaks.
Retroruuista Trendiherkkuihin -reseptikortit
Nyt pääset plaraamaan retron trendikkäitä Felix-ruokakortteja, joiden avulla taiot arki- ja juhlavammatkin ateriat helposti. Klikkaile päivän korttipakka liikkeelle – ja valitse ensimmäinen kuva, josta inspiroidut! Kurkkaa resepti, siirry kaupan kautta kokkaamaan ja sitten: ”Syömään!”
Ilouutinen: Uusia reseptikortteja ilmestyy läpi juhlavuoden.
Felix Ketsuppi – makumuistoja
Mihin sinä pursotit ensimmäisen kerran Felix-ketsuppia? Entä mikä on oudoin ruoka, johon ketsuppi sopii täydellisesti? Nyt juhlavuoden iloksi kerätään ja jaetaan suomalaisten makumuistoja 60-luvulta tähän päivään. Mitä ketsuppisia muistoja sinulla on vuosien varrelta? ja hei, uusia makutarinoita saa tehdä tänäänkin.





Suomen suosituin ketsuppi
Kyllä vaan, Felix on Onnekas, nimeään myöden, koska se on Suomen rakastetuin ketsuppi. Siitä ilosta Felix juhlii 60 v-merkkipäiväänsä tarjoamalla kaikkien ystäviensä ruokapöytään pullokaupalla eri makuja. On luomua, makeuttamatonta, pippurista, hel..tulista ja… Valitse lempparisi ja pursota herkkujuhlat käyntiin!

Makutestin voittaja ja 6 muuta suosikkimajoa!
Maustetuilla majoneeseilla maustaminen on yhtä helppoa kuin – korkin avaus ja pursotus! Ja makumaailmoja tuon Aiolimajon lisäksi riittää, kas tässä: Chili-aioli, Vegaaninen lime-aioli, Kurkku, Paprika ja Ranskanperuna. Mitä vielä? Korkki auki ja kokeiluun.
Mitä tänään ruokapöytään?
Joka päivä sama kysymys, johon onneksi on monta herkullista vastausta. Talvella maistuu rehti ja edullinen arkiruoka. Hyödynnä tarjoukset ja perusraaka-aineet, kuten makaroni, riisi, potut, pakastevihannekset, vihannessäilykkeet plus jauheliha, makkara, vege järvikala ja kalapuikot! Selaa reseptejä ja inspiroidu!
Simppelit tuunausvinkit
Eilisen tähteet ovat tuunaajan inspiraation lähteet tänään. Ota käyttöön eiliset riisit, perunat, pastat sekä nahistuneet vihannekset ja leiki omassa keittiössä ”improvisaatio-kokkia”. Hyvää siitä tulee, kun pursotat alle, päälle ja väliin – Felix-kastikkeita. Helppoa, halpaa ja hyvää.

Paista eilisen riisin jämät ja lisää joukkoon kasviksia, kananmunaa tai mitä kaapista löytyy. Pursota päälle Felix Street Kitchen Garlic -dressingiä. Kyllä!

Uusio-uunipotut
Eiliset keitetyt perunat uuniin. Sekoita täyte tonnikalasta, kinkusta, mistä vaan – majon kanssa. Potut uunista ulos, täytä ja haukkaa.

Yks, kaks, keitto
Soppa se syntyy tähteistä ja mielikuvituksesta. Heitä kattilaan vikat juurekset ja vihannekset, kasvisliemi, tomaattipyree, mausteita. Keitä, soseuta ja nauti.
Vastuullisia ideoita pullollaan
Tiedätkö, miksi Felix-pullot ”puhalletaan” pienestä isoksi? Entä mitä voit tehdä käytetyille Felix-ketsuppipulloille, kurkkupurkeille ja salaattiputeleille? Kierrätä ne asianmukaisesti tai Heureka! – Tee niistä hacksejä eli askartele pakkauksille uusi elämä.

Tiesitkö?
Felix-pullot kuljetetaan muovihylsyinä ketsuppitehtaalle, jossa ne vasta puhalletaan isoiksi ja täytetään. Tämä vähentää kuljetuksen CO2-päästöjä 90%!

Kauden hacks
Vanhasta uuden tekeminen on hauskaa, edullista ja luovaa. Kurkkaa vinkkejä ja löydä vastuullisia ahaa-elämyksiä.