Kalasämpylät ja vihanneslisuke

Ainekset

  • 600 g valkoista kalaa, esim. turska, sei
  • 1 salottisipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • 1/2 rkl Felix Street Kitchen hotdogkastike 380 g
  • 1 kananmuna
  • 0.75 dl kaurahiutaleita
  • 1 iso kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persilja, kirveli, tilli
  • voita
  • 4 sämpylää
  • 1.5 dl Felix-salaatinkastiketta oman maun mukaan
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 kurkku

Valmistusohjeet

Leikkaa kalat karkeiksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa.

Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista sisustat ja varret. Leikkaa puolet paprikoista kuutioiksi ja puolet suikaleiksi. Suikaleet tarjoillaan valmiiden sämpylöiden rinnalla.

Lisää kalojen joukkoon Felix Street Kitchen HotDog-kastiketta, kananmuna, kaurahiutaleet, hienonnettu sipuli, paprikakuutiot ja tuoreita yrttejä.

Muotoile kalataikinasta suuria pihvejä ja paista niitä pannulla pienessä määrässä voita noin 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta.

Voitele sämpylät Felix-salaatinkastikkeella ja lisää salaatinlehti sekä kalapihvi leivälle.

Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet paprikaviipaleiden kanssa samaan rasiaan tai lautaselle ja tarjoile täytetyn sämpylän rinnalla.