Inkiväärigraavattua siikaa halstrattuna
Graavattu lohi kuuluu monen joulupöytään, mutta jos haluat kokeilla jotakin uutta ja tyylikästä, tämä kalaruoka kruunaa jouluateriasi. Inkivääri ja sinappi tuovat jouluista makua annokseen ja siika mukavaa vaihtelua kalaruokaan. Nappaa resepti alta ja yllätä vieraasi jouluna jollain uudella!
5 from 1 vote
Kokkausaika 1 hour hr
Ruokalaji Joulu
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 600 g siikafileitä nahkoineen
- 1.5 l vettä
- 65 g suolaa
- 50 g sokeria
- 2 rkl inkivääritahnaa
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 limen kuori raastettuna
- 1 tl mustapippuria
PERUNASALAATTI
- 600 g kiinteää perunaa kuorittuna
- 1 dl Felix Kurkkumajoneesia
- 0.5 dl kermaviiliä
- 6 oksaa persiljaa
- 1 dl pinaattia
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 tl Felix Piparjuuritahnaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
KORISTELUUN
- 40 g kirjolohenmätiä
Ohjeet
- Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää joukkoon inkivääritahna, korianterinsiemenet, limenkuori ja mustapippuri. Anna jäähtyä kylmäksi, alle 5-asteiseksi. Lisää liemen joukkoon siikafileet, laita kylmään ja anna maustua vuorokauden ajan.
- Keitä perunat voimakkaasti suolatussa vedessä. Laita persilja ja pinaatti siivilään ja ryöppää perunoiden keitinvedessä noin 1 minuutti. Jäähdytä juoksevan veden alla. Aja persilja ja pinaatti tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lisää pyree ja sinappi kermaviilin ja majoneesin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kun perunat ovat kypsiä siivilöi vesi pois ja anna jäähtyä kulhossa kädenlämpöiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Nosta siikafileet marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla.
- Lämmitä valurautapannu savuavan kuumaksi (tämä ei onnistu pinnoitetulla, esim. teflonpannulla). Ripottele pannulle hieman hienoa suolaa ja halstraa siianpaloja nahkapuolelta noin 30 sekuntia. Käännä ja kypsennä vielä 10 sekuntia. Annostele perunasalaattia ja siikaa lautaselle ja viimeistele lohenmädillä sekä yrteillä.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!