Kasvispizza

Valmistusaika
2 h

Annokset
2

Ainekset

PIZZATAIKINA

  • 2.5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl oliiviöljyä

TÄYTTEET

  • 2 dl pizzakastiketta
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 isoa portobellosientä
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 150-200 g juustoraastetta

KORISTELUUN

  • rucolanlehtiä
  • Felix Street Kitchen Dip´n pizza -kastiketta

Valmistusohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (+37 C) ja lisää siihen hiiva. Sekoita hyvin ja kaada joukkoon hiljalleen jauhoja, suolaa ja öljyä. Vaivaa taikinaa yleiskoneella tai käsin pitkään, jotta saat siitä kimmoisan ja kulhosta irtoavan. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan turvota tunnin ajan vedottomassa paikassa.

Leikkaa kesäkurpitsa sekä portobellosienet viipaleiksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Kauli valmiista taikinasta kaksi pyöreää pizzapohjaa ja nosta ne leivinpaperin päälle. Levitä pizzakastike pohjan päälle, ripottele päälle juusto ja nostele lopuksi kasvikset pizzan päälle. Tee samoin toiselle pohjalle.

Paista uunissa 250 C noin 6 - 9 minuuttia, kunnes pohja on rapean kypsä ja juusto sulanut kauniisti. Viimeistele valmis pizza kastikkeella sekä rucolanlehdillä.