Kanatacot ja pico de gallo
Kanatacot ja pico de gallo

Kanatacot ja pico de gallo

Lämpimän pehmeät kanatacot maistuvat täydelliseltä itse valmistetun, tuoreen tomaattisalsan kera tarjoiltuna. Kokeile reseptiä ja vietä ikimuistoinen meksikolaistyylinen tacoilta!
No ratings yet
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Street kitchen
Annosmäärä 4

Ainesosat
  

  • 400 g broilerin paistileike (nahaton, luuton ja maustamaton)

Pikamarinadi kanalle

  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 lime
  • 2 tl jauhettua kuminaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 1 tuore chili

Kanojen paistamiseen

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Pico de gallo

  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 tuore chili
  • 1 lime
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 ruukku korianteria
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

Ohjeet
 

  • Valmista pikamarinadi: sekoita keskenään appelsiinin mehu, yhden limen mehu, kuivat mausteet ja yksi chili pilkottuna.
  • Laita kanat marinoitumaan 30-60 minuutin ajaksi.
  • Leikkaa tomaatit neljään osaan ja tyhjennä sisusta. Kuutioi tomaatit.
  • Leikkaa punasipuli pieniksi kuutioiksi, siivuta valkosipuli, hakkaa puolet korianterista ja leikkaa chili renkaiksi.
  • Sekoita keskenään tomaattikuutiot, pilkottu chili, siivutettu valkosipuli ja pilkottu punasipuli. Purista päälle yhden limen mehu. Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa kanat tai paista pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki.
  • Lämmitä tacot uunissa tai mikrossa.
  • Pilko kanat kuutioiksi.
  • Täytä lämpimät tacot salaatilla, kanalla, pico de gallo -salsalla, korianterilla ja viimeistele kastikkeilla.