Lammas-punajuuripata

Valmistusaika
120

Annokset
6

Ainekset

  • 800 g karitsan paahtopaistia tai lampaanpaistia
  • 2 + 1 dl Felix jogurtti-ruohosipulisalaattikastiketta (2 dl marinointiin, 1 dl pataan)
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1.5 tl korianterinsiemeniä rouhittuna
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 5 dl keittojuureksia kuutioituna (esim. porkkana, lanttu, palsternakka, selleri, purjo)
  • 5 - 6 dl lihalientä (5 - 6 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
  • 1/2 prk Felix kuutiopunajuuria
  • 1 ruukku lehtipersiljaa tai korianteria

Valmistusohjeet

Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Sekoita Felix jogurtti-ruohosipulisalaattikastike, valkosipulinkynsi, mausteet ja suola. Lisää lammaskuutiot kulhoon ja sekoita hyvin. Peitä kannella tai kelmulla ja laita pariksi vuorokaudeksi viileään. Ota lihakuutiot huoneenlämpöön tunti ennen paistamista.

Kuumenna öljy laakeassa paistinpannussa tai padassa ja ruskista lihakuutiot kahdessa erässä. Laita lihat ja kasviskuutiot pataan, kaada lihaliemi päälle ja hauduta 30 minuutista 1 – 2 tuntiin. Haudutusaika riippuu paistikuutioiden koosta ja lampaan laadusta. Lisää valutetut Felix punajuurikuutiot, Felix jogurtti-ruohosipulisalaattikastike kypsentämisen loppupuolella. Silppua korianteria tai lehtipersiljaa pinnalle.

VINKKI!

Lammas-punajuuripadan haudutusaika riippuu paistikuutioiden koosta ja lampaan laadusta. Karitsan paahtopaisti kypsyy nopeasti. Jos käytät pataan lampaanpaistia, sen kypsennysaika on pitempi. Tarkista kypsyys leikkaamalla yksi lihapala ja maistamalla.