Paahdettua punajuurta, vuohenjuustomoussea ja karamellipähkinää

Valmistusaika
45 min

Annokset
4

Ainekset

PAAHDETUT PUNAJUURET

  • 1 tlk Felix kokonaisia punajuuria (380 g)
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

VUOHENJUUSTOMOUSSE

  • 120 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 50 g ranskankermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1 tl hunajaa

KARAMELLIPÄHKINÄT

  • 100 g pekaanipähkinöitä
  • 50 g tomusokeria
  • 3 dl rypsiöljyä
  • suolaa

KASTIKKEEKSI

  • Felix Special yrtti-balsamico -salaattikastiketta

Valmistusohjeet

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Valuta punajuuret ja kuivaa. Mausta punajuuret, sokerilla, suolalla, oliiviöljyllä, etikalla ja mustapippurilla. Laita punajuuret uunipellille ja paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes punajuurissa on hyvä väri. Jos haluat "hifistellä", voit tehdä kolmasosasta punajuurta pyreetä tehosekoittimessa: Laita punajuuret lämpimänä tehosekoittimeen ja ohenna seosta hieman oliiviöljyllä. Sekoita tasaiseksi noin 5 minuuttia. Mausta suolalla tarvittaessa.

Sekoita puolet ranskankermasta vuohenjuuston kanssa vatkaimella varovasti tasaiseksi. Vaahdota loppu ranskankerma ja lisää vuohenjuustomassa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotinpussiin. Keitä pekaanipähkinöitä 5 minuuttia suolatussa vedessä ja valuta. Sekoita pähkinät tomusokerin joukkoon ja friteeraa sokeroituja pähkinöitä 170-asteisessa öljyssä kunnes pähkinät nousevat pinnalle ja saavat kauniin värin. Nosta ritilän päälle kuivumaan. Helpotettu versio on paahtaa pähkinät kuivalla pannulla, kunnes ne saavat kauniin värin.

Kokoa annos pursottamalla pyreetä, vuohenjuustomousse ja asettelemalla punajuuret sekä karamellipähkinät lautaselle. Viimeistele yrtti-balsamico kastikkeella ja vaikka yrteillä tai salaatilla.