Paremmat paistinperunat

Valmista herkulliset paistinperunat edelliseltä aterialta ylijääneistä keitetyistä perunoista ja tarjoile suosikkimajoneesisi kanssa! Perunoiden kanssa maistuu kevätsipulin varret sekä erilaiset yritit. Tarjoa esimerkiksi grilliruoan kanssa.

Ainekset

Valmistusohjeet

Lohko keitetyt perunat ja nosta perunalohkot lämpimälle pannulle. Pidä huoli, että kaikki perunat koskevat varmasti pannun pohjaa. Pannu saa olla koko paiston ajan hieman keskilämpöä kuumemmalla.

Anna perunoiden paistua rauhassa muutama minuutti. Tämän jälkeen voit heilutella pannua ja siirrellä perunoita varovasti aina muutaman minuutin välein, noin 15–20 minuutin ajan, kunnes perunat ovat saaneet kauniisti väriä. Lisää suolaa ja halutessasi muita mausteita. Anna paistua vielä hetki, kunnes pinta on rapea.

Ripottele perunoiden pinnalle silputtua kevätsipulia tai esimerkiksi muilta aterioilta ylijääneitä yrttejä.

Vinkki!

Tarjoile lempparimajoneesisi kanssa.