Perunapiirakat kananmuna-kurkkumajoneesin kera

Valmistusaika
60

Annokset
15

Ainekset

  • 250 g pakasteruistaikinaa
  • 1 - 2 dl ruisjauhoja kaulintaan

MUUSI

  • 1 l maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 30 g voita
  • 1 pkt Felix perunamuusiaineksia 220 g
  • 1 dl kermaa

TARJOILUUN

  • 4 kananmunaa
  • 1.5 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 2 dl Felix Maustekurkkukuutioita hyvin valutettuna
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohjeet

Sulata ruistaikina.

Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.

Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.

Paista uunissa 225 C noin 15 - 20 minuuttia.

Keitä 7 minuutin munat ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.