Ruokaisat piperade-leivät

Piperade on baskilainen herkku, johon tulee aina sipulia, paprikaa ja tomaattia. Maistuu erinomaiselta rapean leivän kera.

Valmistusaika
30 min

Annokset
4

Ainekset

  • 100 g vahvan makuista makkaraa
  • 2 sipulia
  • 1 iso paprika
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl öljyä ja voita
  • 1 - 2 valkosipulinkynttä murskana
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 kananmunaa
  • 1/2 ruukkua persiljaa
  • 4 - 8 viipaletta maalaisleipää
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohjeet

Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi, lohko kuoritut sipulit, pilko paprika ja tomaatit. Paahda makkaraviipaleisiin rapea pinta kuivassa ja kuumassa paistinpannussa. Siirrä lautaselle odottamaan.

Kuumenna öljy ja voi pannussa, lisää kasvikset ja kuullota paloja noin 5 minuuttia lastalla käännellen, älä ruskista. Mausta kasvikset valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

Riko kananmunat pannuun, riko keltuaiset, paista pari minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä minuutin ajan. Ripottele makkaraviipaleet ja persiljasilppu pannuun. Tarjoa oliiviöljyssä paistettujen maalaisleipäviipaleiden kanssa.