Satay kanavartaat

Valmistusaika
1 h

Annokset
12

Ainekset

  • 12 kpl hunajamarinoituja broilerin sisäfileitä
  • 12 kpl grillivarrastikkuja
  • suolaa
  • 50 g voita tai rypsiöljyä
  • Felix majoneesia tai salaatinkastiketta

Satay-kastike

  • 1.5 dl maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
  • 1/2 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tuore punainen chili
  • 1 rkl kuorittua inkivääriä
  • 0.25 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl soijaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 dl kookosmaitoa

Lisäksi:

  • Felix kastikkeita

Valmistusohjeet

Pujota sisäfileet varrastikkuihin. Mausta kevyesti suolalla ja paista voissa kullanruskeiksi ja mehukkaan kypsiksi.

Valmista satay-kastike:
Hienonna sipuli, valkosipulit, chili sekä kuorittu inkivääri. Kuullota niitä pannulla öljyn kanssa ja lisää joukkoon myös juustokumina sekä fariinisokeri.

Jäähdytä seos ja kaada tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen myös maapähkinät, kookosmaito, limetin mehu, soija sekä kalakastike. Sekoita blenderillä tasaiseksi ja tarkista maku.

Kaada kulhoon ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoile kanavartaiden kanssa.