Tuorekurkkusalaatti

Tämä salaatti sopii iltapalaksi, lisukkeeksi tai sellaisenaan pieneksi ateriaksi – juusto ja avokado tuovat ruokaisuutta. Maalaisleivän, raikkaan kurkun ja aiolin maku sopivat hyvin niin jouluun kuin uudenvuoden viettoon.

Valmistusaika
30 min

Annokset
4

Ainekset

  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • 1 pss romaine-salaattia
  • 1/2 kurkkua ohuina viipaleina
  • 1 kpl fenkolia ohuina viipaleina
  • 1 oksa tilliä nypittynä
  • 2 kpl avokadoa viipaleina
  • 120 g Gruyére-juustoa pieninä kuutioina
  • 2 rkl voita
  • 1 dl kurkkua kuutioituna
  • 2 rkl Felix Aiolimajoneesi 270 g
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria ja sormisuolaa viimeistelyyn

Valmistusohjeet

Leikkaa maalaisleivästä kuutioita ja paista ne voissa rapeiksi. Laita ne talouspaperin päälle jäähtymään.

Leikkaa romaine-salaatit kookkaiksi paloiksi. Laita kurkku- ja fenkoliviipaleet jääveteen.

Levitä avokadot ja juusto uunipellille. Paahda pinta kaasulampulla tai uunissa grillivastuksen alla.

Sekoita tuoreet kurkkukuutiot, aiolimajoneesi, sitruunamehu ja suola yhteen.

Valuta kurkut ja fenkolit. Sekoita kaikki aineet kulhossa kastikkeen kera.
Viimeistele mustapippurilla ja sormisuolalla.