Uunikala

Valmistusaika
50 min

Annokset
4

Ainekset

  • 800 g kalafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl rouhittua mustapippuria
  • 6 katajanmarjaa rouhittuna

KUORRUTUS

  • 2 - 3 Felix Suolakurkkulohkoa pilkottuna
  • 1 ruukku tilliä silputtuna
  • 1/2 ruukkua ruohosipulia silputtuna
  • 150 g Felix Lohimajoneesia
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl Felix Tomaattipyreetä
  • 1/2 dl Felix Ketchuppia
  • 1/2 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 dl juustoraastetta (esim. emmental)

REUNALLE

  • 4 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta
  • 1 pkt Felix Perunamuusia 220 g
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 20 g voita sulatettuna
  • 1 rkl korppu- tai pankojauhoja
  • 1 sitruuna

Valmistusohjeet

Laita kalafilee uunivuokaan. Jos käytät lohta, niin vedä viillot kalan lihaan 3 cm:n välein. Mausta suolalla, rouhitulla pippurilla ja rouhituilla katajanmarjoilla. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä kalan pintaan.

Kuumenna vesi, maito ja mausteet kattilassa. Sekoita muusiaines joukkoon. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 5 minuuttia. Lisää keltuaiset muusiin hyvin sekoittaen. Siirrä muusi tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota se kalan ympärille. Valuta voisula muusipursotukselle ja ripottele korppujauhot pintaan.

Paista uunin alatasolla 200 C noin 30 minuuttia. Tarjoile sitruunalohkojen, raikkaan salaatin ja Felix-salaattikastikkeen kanssa.