Valkosipuli-rosmariinifocaccia
Valkosipuli-rosmariinifocaccia

Valkosipuli-rosmariinifocaccia

Mehevän valkosipulifocaccian kruunaa pinnalle levitettävä rosamariini sekä oliivit! Focaccia maistuu esimerkiksi salaatin kanssa tarjoiltuna tai iltapalaksi naposteltavana. Mikäs olisikaan sen parempaa? Kokeile helppoa reseptiä alta!
No ratings yet
Kokkausaika 20 minutes
Ruokalaji Leivonnaiset
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 1 valkosipulinkynsi puristettuna
  • 6.5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 3 dl lämmintä vettä
  • 25 g hiivaa

PINNALLE

  • ¼ dl oliiviöljyä
  • 3 tuoretta rosmariinin oksaa
  • 1 tl merisuolahiutaleita
  • 12 mustaa oliivia

Ohjeet
 

  • Laita valkosipuli, jauhot, suola ja öljy taikinakulhoon. Sekoita hyvin. Sekoita lämmin vesi ja hiiva. Lisää neste koko ajan sekoittaen jauhoihin ja alusta pehmeä, hyväsitkoinen taikina. Kohota huoneenlämmössä kunnes taikina on kaksin-kolminkertainen.
  • Valuta puolet oliiviöljystä leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 x 30 cm). Kumoa taikina vuokaan ja taputtele se vuoan kokoon. Anna taikinan levätä 10–15 minuuttia ennen paistamista.
  • Valuta loput oliiviöljystä pinnalle ja lisää rosmariinit, oliivit ja merisuolahiutaleet päälle. Pistele taikina haarukalla. Paista uunin alaosassa 225 °C noin 20 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.