Punajuurisampylat
Punajuurisampylat

Hurmaavan vaaleanpunaiset punajuurisämpylät

Yllätä perhe, puoliso tai ystävä ja loihdi viikonlopun aamupalapöytään näitä ihanan pinkkejä sämpylöitä. Ohje on helppo ja nopea valmistaa. Salaisuus sämpylöiden hurmaavaan väriin on Felixin kokonaiset punajuuret!
No ratings yet
Ruokalaji Kasvisruoat, Leivonnaiset

Ainesosat
  

Ohjeet
 

  • Raasta punajuuret tai silppua pieneksi silpuksi.
  • Sekoita jauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää lämmin vesi ja raastettu punajuuri.
  • Vaivaa taikinaa parikymmentä minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisa. Lisää loppuvaiheessa oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes se on imeytynyt. Lisää tarvittaessa jauhoja. Laita puhdas liina kulhon päälle ja anna kohota n. tunti.
  • Ota taikinasta pala ja pyörittele se tangoksi. Leikkaa tanko samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele niistä palloja. Nosta uunipellille ja anna kohota liinan alla vielä 1/2h. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.