Italialainen vegepastalaatikko
Italialainen vegepastalaatikko

Italialainen vegepastalaatikko

Makaronilaatikon voi valmistaa erinomaisesti myös tummasta soijarouheesta. Tämä pastalaatikko saa italialaisen vivahteen fetajuustosta ja mausteista. Kokeile reseptiä!
No ratings yet
Valmisteluaika 1 hour 20 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 400 g pastaa (esim. penne)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl Felix Ketsuppia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 5 dl kevytmaitoa
  • 3 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g fetajuustoa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • Felix® Ketsuppia

Ohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä (2 l vettä + 2 tl suolaa).
  • Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuumenna pannulla öljy ja lisää sipulit. Kuullota, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää soijarouhe ja jatka paistamista vielä hetki. Lisää vesi ja mausta ketsupilla, suolalla sekä mustapippurilla.
  • Voitele uunivuoka (20 x 30 cm) öljyllä ja lisää pohjalle keitetty pasta. Lisää sipuli-soijarouheseos ja sekoita.
  • Yhdistä kulhossa maito, kananmunat ja suola. Kaada vuokaan.
  • Murenna pinnalle fetajuustoa ja lisää kirsikkatomaatit. Paista vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 40–50 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla. Nauti Felix ketsupin kanssa.