Lihamakaronilaatikko ketsupilla
Lihamakaronilaatikko ketsupilla

Perinteinen lihamakaronilaatikko

Mikä olisikaan herkullisempaa arkiruokaa kuin ihan se perinteinen lihamakaronilaatikko? Höysteeksi Felix ketsuppia ja lisukkeeksi herkullisia kurkkuviipaleita ja punajuurisäilykkeitä, ai että!
5 from 2 votes
Kokkausaika 55 minutes
Ruokalaji Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 7,5 dl (400g) makaronia
  • 1 iso sipuli
  • 400 g naudan jauheliha 10%
  • 2 tl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 l maitoa
  • 4 munaa
  • 1/2 tl suolaa
  • Felix Ketsuppia

Ohjeet
 

  • Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Ruskista jauheliha tilkassa öljyä ja lisää sipuli. Paista, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  • Kaada kypsät makaronit ja jauheliha öljyttyyn uunivuokaan. Sekoita.
  • Sekoita keskenään maito, munat ja suola. Kaada munamaito vuokaan.
  • Paista makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45–60 minuuttia.