Kalasämpylät ja vihanneslisuke
Kalasämpylät ja vihanneslisuke

Kalasämpylät ja vihanneslisuke

Kalasämpylät ja vihanneslisuke ovat nopea valmistaa ja maistuvat niin kotona kuin eväinäkin. Kastikkeilla saat muokattua sämpylöistä juuri sinun makuusi sopivat, kokeile reseptiä alta!
5 from 1 vote
Ruokalaji Street kitchen

Ainesosat
  

  • 600 g valkoista kalaa, esim. turska, sei
  • 1 salottisipuli
  • 2 vihreää paprikaa
  • ½ rkl valitsemaasi Felix Street Kitchen -kastiketta
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl kaurahiutaleita
  • 1 iso kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persilja, kirveli, tilli
  • voita
  • 4 sämpylää
  • 1,5 dl Felix-salaatinkastiketta
  • 4 salaatinlehteä
  • 1 kurkku

Ohjeet
 

  • Leikkaa kalat karkeiksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista sisustat ja varret. Leikkaa puolet paprikoista kuutioiksi ja puolet suikaleiksi. Suikaleet tarjoillaan valmiiden sämpylöiden rinnalla.
  • Lisää kalojen joukkoon Felix Street Kitchen -kastiketta, kananmuna, kaurahiutaleet, hienonnettu sipuli, paprikakuutiot ja tuoreita yrttejä.
  • Muotoile kalataikinasta suuria pihvejä ja paista niitä pannulla pienessä määrässä voita noin 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Voitele sämpylät Felix-salaatinkastikkeella ja lisää salaatinlehti sekä kalapihvi leivälle.
  • Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet paprikaviipaleiden kanssa samaan rasiaan tai lautaselle ja tarjoile täytetyn sämpylän rinnalla.
Tykkäsitkö?Kokeile myös muita Felixin herkullisia reseptejä!