Kalasämpylät ja vihanneslisuke
Kalasämpylät ja vihanneslisuke ovat nopea valmistaa ja maistuvat niin kotona kuin eväinäkin. Kastikkeilla saat muokattua sämpylöistä juuri sinun makuusi sopivat, kokeile reseptiä alta!
5 from 1 vote
Ruokalaji Naposteltavat, Street kitchen
Ainesosat
- 600 g valkoista kalaa, esim. turska, sei
- 1 salottisipuli
- 2 vihreää paprikaa
- ½ rkl valitsemaasi Felix Street Kitchen -kastiketta
- 1 kananmuna
- 0,75 dl kaurahiutaleita
- 1 iso kourallinen tuoreita yrttejä, esim. persilja, kirveli, tilli
- voita
- 4 sämpylää
- 1,5 dl Felix-salaatinkastiketta
- 4 salaatinlehteä
- 1 kurkku
Ohjeet
- Leikkaa kalat karkeiksi paloiksi ja hienonna monitoimikoneessa.
- Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista sisustat ja varret. Leikkaa puolet paprikoista kuutioiksi ja puolet suikaleiksi. Suikaleet tarjoillaan valmiiden sämpylöiden rinnalla.
- Lisää kalojen joukkoon Felix Street Kitchen -kastiketta, kananmuna, kaurahiutaleet, hienonnettu sipuli, paprikakuutiot ja tuoreita yrttejä.
- Muotoile kalataikinasta suuria pihvejä ja paista niitä pannulla pienessä määrässä voita noin 3-5 minuuttia kummaltakin puolelta.
- Voitele sämpylät Felix-salaatinkastikkeella ja lisää salaatinlehti sekä kalapihvi leivälle.
- Huuhtele ja viipaloi kurkku. Lisää kurkkuviipaleet paprikaviipaleiden kanssa samaan rasiaan tai lautaselle ja tarjoile täytetyn sämpylän rinnalla.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!