Mausteliemessä kypsennettyä häränrintaa
Mausteliemessä kypsennettyä häränrintaa

Mausteliemessä kypsennettyä häränrintaa

Tämä jalo liharuoka sopii erityisesti joulun jälkeiseen elämään, sillä joulukinkkua voi hyödyntää osana reseptiä. Hyviä, jouluisia makuja vähän uudella tavalla ja joulukinkun jämät hyötykäyttöön! Häränrinnan kaverina tarjoiltava muusi saa makua sinappikurkkusalaatista. Kokeile reseptiä alta ja ihastu.
No ratings yet
Kokonaisaika 4 hours
Ruokalaji Joulu, Lämpimät ruoat
Annosmäärä 6

Ainesosat
  

  • 1 kg häränrintaa
  • 1.5 tl Felix Piparjuuritahnaa
  • 2 rkl Felix Tomaattipyreeta
  • 1 rkl valkosipulitahnaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 tl neilikkaa jauhettuna
  • 2 kpl sipulia paloina
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 6 oksaa timjamia
  • Maizenaa suurustukseen
  • 1 rkl voita

MUUSI

LISUKE

Ohjeet
 

  • Laita liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää joukkoon häränrinta ja sulje kannella. Laita kattila uuniin 120 asteeseen noin 3 tunniksi. Voit kokeilla työntää paistihaarukan lihan läpi ja mikäli liha liukuu haarukasta pois vaivattomasti on liha kypsää.
  • Siivilöi liemi ja keitä kunnes sitä on jäljellä kolmannes. Suurusta kastike ja lisää joukkoon voita.
  • Kiehauta maito ja voi. Lisää joukkoon perunamuusijauhe koko ajan sekoittaen.
  • Lisää joukkoon kurkkusalaatti ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  • Paista kinkkukuutioita ja herkkusieniä voissa noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon hillosipulit ja kurkku, jatka kuullottamista. Lisää lopuksi persilja ja 3 rkl kastiketta.
  • Lämmitä häränrintapalat kastikkeessa ja kokoa annos.