felix-perunapiirakka_kananmunakurkkumajoneesi

Perunapiirakat ja kananmuna-kurkkumajoneesi

Itse valmistetut lämpimät perunapiirakat maistuvat ihanalta kananmuna-kurkkumajoneesin kera. Kokeile reseptiä ja ihastu!
No ratings yet
Kokonaisaika 1 hr
Ruokalaji Leivonnaiset
Annosmäärä 15

Ainesosat
  

  • 250 g pakasteruistaikinaa
  • 1-2 dl ruisjauhoja kaulintaan

MUUSI

TARJOILUUN

Ohjeet
 

  • Sulata ruistaikina.
  • Valmista muusi. Kuumenna maito, suola ja voi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, lisää perunamuusiainekset koko ajan hyvin sekoittaen. Anna muusin levätä 5 minuuttia ja sekoita kerma joukkoon. Pidä muusi lämpimänä, sillä silloin sen levittäminen on helpompaa.
  • Leikkaa ruistaikina 14 - 16 osaan. Jauhota työpöytä hyvin. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ne ohuiksi piirakankuoriksi (halkaisija noin 15 cm). Levitä noin 1 cm:n kerros muusia päälle ja rypytä reunat. Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle leveän, jauhotetun lastan avulla.
  • Paista uunissa 225 °C noin 15 - 20 minuuttia.
  • Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä. Silppua kuoritut kananmunat ja sekoita silppu, valutetut Felix Maustekurkkukuutiot sekä mustapippuri majoneesiin. Siirrä tarjoilukulhoon ja ripottele persiljasilppu pinnalle.
Kokeilitko tätä reseptiä?Kerro meille, mitä pidit siitä!