Saaristolaissalaatti
Pääsiäisen ja muiden kevään juhlien paras salaatti tulee tässä! Saaristolaissalaatti kokoaa kaikki klassiset maut yhteen. Savulohta, mummonkurkkuja, marinoitua punasipulia, munia ja pannulla paahdettua saaristolaisleipää.Felix kruunumajoneesi toimii loistavana kastikkeena ihan sellaisenaan. Lusikoi lautaselle ja dippaa siihen paahdettua saaristolaisleipää – herkkua!
5 from 1 vote
Valmisteluaika 30 minutes mins
Ruokalaji Salaatit
Annosmäärä 4
Ainesosat
- 150 g saaristolaisleipää
- 2 rkl voita
- 1 pss salaattisekoitusta
- 4 munaa
- 200 g savulohta
- 2 dl Felix Kruunumajoneesia
Marinoitu punasipuli:
- 2 punasipulia
- 1/2 dl sokeria
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1/4 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
Mummonkurkut:
- 1 kurkku
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl etikkaa
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 rku tilliä
Ohjeet
- Valmista marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipulit kattilaan. Lisää sokeri, etikka, suola ja öljy. Kiehauta ja siirrä pois levyltä. Anna jäähtyä ja tekeytyä.
- Valmista mummonkurkut. Kuori ja viipaloi kurkku kulhoon. Mittaa päälle sokeri, etikka ja suola. Viimeistele hienonnetulla tillillä ja anna marinoitua.
- Leikkaa saaristolaisleipä sopiviksi suupaloiksi ja paista pannulla voissa rapeiksi. Keitä kananmunia 6–7 minuuttia, jäähdytä, kuori ja halkaise ne.
- Kokoa salaatti. Levitä tarjoiluastiaan salaattisekoitus ja kokoa päälle kaikki ainekset pieniin kekoihin.
- Tarjoa saaristolaissalaatin kanssa Felix Kruunumajoneesia.
Tykkäsitkö?Katso täältä lisää herkullisia reseptejä!