Satay-kanavartaat
Satay-kanavartaat

Satay kanavartaat

Herkulliset satay-kanavartaat maistuvat erilaisten kastikkeiden kanssa tarjoiltuna. Valmista itse kastike tai maistele vartaiden kanssa eri Felix-kastikkeita. Nämä kanavartaat maistuvat niin illanistujaisissa kaveriporukalla kuin perheen kanssa iltapalaksi. 
No ratings yet
Kokkausaika 1 hour
Ruokalaji Lämpimät ruoat, Naposteltavat, Street kitchen
Annosmäärä 12

Ainesosat
  

SATAY-KASTIKE

  • 1.5 dl maapähkinöitä tai suolapähkinöitä
  • ½ keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ tuore punainen chili
  • 1 rkl kuorittua inkivääriä
  • 0.25 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl soijaa
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 limetin mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 dl kookosmaitoa

Ohjeet
 

  • Pujota sisäfileet varrastikkuihin. Mausta kevyesti suolalla ja paista voissa kullanruskeiksi ja mehukkaan kypsiksi.
  • Valmista satay-kastike:Hienonna sipuli, valkosipulit, chili sekä kuorittu inkivääri. Kuullota niitä pannulla öljyn kanssa ja lisää joukkoon myös juustokumina sekä fariinisokeri.
  • Jäähdytä seos ja kaada tehosekoittimeen. Lisää sekoittimeen myös maapähkinät, kookosmaito, limetin mehu, soija sekä kalakastike. Sekoita blenderillä tasaiseksi ja tarkista maku.
  • Kaada kulhoon ja nosta jääkaappiin maustumaan. Tarjoile kanavartaiden kanssa.