Vegeburgerit

1 h 10:lle

Felix-punajuuriviipaleista syntyvät värikkäät ja maukkaat miniburgerit, joidena kastikkeena toimii Felix American dressing.

Vegeburgerit

Ainekset

  • SÄMPYLÄT
  • 2,5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • 6 - 7 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 rkl öljyä
  •   voiteluun kananmuna
  •   pinnalle seesaminsiemeniä
  • PIHVIT
  • 1 pkt (240 g) kypsiä kikherneitä
  • 1 dl Felix Punajuuriviipaleita
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • valkosipulinkynttä murskattuina
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittuja korianterinsiemeniä
  • 2 tl silputtua ruohosipulia
  • LISÄKSI
  •   Felix American dressingiä
  •   Felix-punajuuriviipaleita
  •   punasipulia
  •   viinisuolaheinän lehtiä

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, hunaja ja suurin osa jauhoista, sekoittele. Lisää loput jauhot taikinaan vähitellen, koko ajan alustaen. Kohota taikinaa 30 minuuttia.
  2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa se 10 osaan. Leivo sämpylöiksi ja kohota 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
  3. Paista sämpylöitä 225 C noin 10 - 15 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.
  4. Valuta kikherneet ja paloittele punajuuriviipaleet. Jauha ainesosat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Sekoita joukkoon maissitärkkelys ja mausteet. Muotoile massasta kostutetuin käsin sämpylöihin sopivia pihvejä. Kuumenna öljy pannulla ja paista pihvejä molemmin puolin muutaman minuutin ajan.
  5. Kuori ja viipaloi punasipuli. Kokoa burgerit. Leikkaa sämpylät puolikkaiksi ja purista pinnoille hampurilaiskastiketta. Kokoa sämpylöille viinisuolaheinän lehtiä, punasipuli- ja punajuuriviipaleita, pihvit sekä lopuksi sämpylöiden toiset puolikkaat.