Inkiväärigraavattua siikaa halstrattuna

Tämä kalaruoka kruunaa jouluateriasi, jos haluat testata jotakin uutta ja tyylikästä. Inkivääri ja sinappi tuovat jouluista makua.

Valmistusaika
60 min.

Annokset
4

Ainekset

  • 600 g siikafileitä nahkoineen
  • 1.5 l vettä
  • 65 g suolaa
  • 50 g sokeria
  • 2 rkl inkivääritahnaa
  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 tl mustapippuria

Perunasalaatti:

Koristeluun:

  • 40 g kirjolohenmätiä

Valmistusohjeet

Kiehauta vesi, suola ja sokeri. Lisää joukkoon inkivääritahna, korianterinsiemenet, limenkuori ja mustapippuri. Anna jäähtyä kylmäksi, alle 5-asteiseksi. Lisää liemen joukkoon siikafileet, laita kylmään ja anna maustua vuorokauden ajan.

Keitä perunat voimakkaasti suolatussa vedessä. Laita persilja ja pinaatti siivilään ja ryöppää perunoiden keitinvedessä noin 1 minuutti. Jäähdytä juoksevan veden alla. Aja persilja ja pinaatti tehosekoittimessa tasaiseksi pyreeksi. Lisää pyree ja sinappi kermaviilin ja majoneesin joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kun perunat ovat kypsiä siivilöi vesi pois ja anna jäähtyä kulhossa kädenlämpöiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Nosta siikafileet marinadista ja kuivaa ne talouspaperilla.

Lämmitä valurautapannu savuavan kuumaksi (tämä ei onnistu pinnoitetulla, esim. teflonpannulla). Ripottele pannulle hieman hienoa suolaa ja halstraa siianpaloja nahkapuolelta noin 30 sekuntia. Käännä ja kypsennä vielä 10 sekuntia. Annostele perunasalaattia ja siikaa lautaselle ja viimeistele lohenmädillä sekä yrteillä.