Makkarat omena-currychutneyn kera

Nämä mausteiset makkarat tuovat varmasti jotain uutta ja erilaista kotikeittiöösi! Omena-chutney tuo annokseen raikasta hapokkuutta makkaroiden ja perunalohkojen rinnalle.

Annokset
4

Ainekset

  • 4 kpl isoja perunoita
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • merisuolaa ja pippuria
  • 6-8 kpl raakamakkaraa tai muuta valitsemaasi makkaraa

Omena-currychutney

  • 1 kpl sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 rkl paprikamaustetta
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1.5 dl Felix Street Kitchen currykastike 380g
  • 1-2 rkl omenasiiderietikkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 omena
  • mausteeksi currya

Valmistusohjeet

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Pilko perunat lohkoiksi, laita lohkot kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy ja merisuolaa.

Ruskista perunalohkot ensin paistinpannulla ja sen jälkeen kypsennä lohkoja uunissa 30-35 minuuttia. Käännä perunalohkoja välillä.

Valmista seuraavaksi omena-currychutney:

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä paprikamausteen kera.
Valuta tomaattimurska, lisää pannulle ja anna hautua noin 10 minuuttia.
Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää joukkoon Felix Chick'n wings -kastiketta, omenasiiderietikkaa ja hunajaa.

Huuhtele ja kuutioi omena. Kääntele omenakuutiot chutneyn sekaan ja mausta curryllä, suolalla ja pippurilla.

Paista makkarat pannulla ja tarjoa perunalohkojen ja omena-currychutneyn kera.

VINKKI:

Omena-currychutney säilyy jääkaapissa noin kolme vuorokautta.