Pienet kalapihvit ja ruistikut

Annokset
4

Ainekset

KALAPIHVIT

  • 600 g turskaa
  • 150 g katkarapuja
  • 1/2 rkl Felix Sinappia
  • 1 muna
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. tilli, kirveli, ruohosipuli)
  • 3 rkl riisijauhoja (esim. kokojyväriisijauhoja)
  • voita tai öljyä paistamiseen

RUISTIKUT

  • 1/2 pkt ruisvuokaleipää
  • voita

SALAATTI

  • 100 g salaatinlehtiä
  • 2 kpl Felix kokonaisia punajuuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 50 g pähkinöitä
  • 1 tl suolaa
  • pippuria

VAALEANPUNAINEN REMOULADEKASTIKE

  • 2 kpl Felix kokonaisia punajuuria
  • 4 kpl Felix kokonaisia maustekurkkuja
  • 2 dl Felix Street Kitchen Burgerkastiketta
  • hienonnettuja yrttejä (esim. tilli, kirveli, ruohosipuli)

Valmistusohjeet

Leikkaa kala paloiksi ja sekoita ne katkarapujen, sinapin ja suolan kanssa tehosekoittimessa. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää viimeiseksi hienonnetut yrtit ja riisijauho.

Lisää kuumalle pannulle voi/öljy ja paista taikinasta pieniä pihvejä keskilämmöllä noin 5 minuuttia per puoli, jotta pihveistä tulee kypsiä.

Leikkaa ruisleivästä paksuja tikkuja ja voitele ne joka puolelta voilla. Paista ruistikkuja kuivalla pannulla muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ruistikut ovat hieman rapeita. Ripottele päälle halutessasi hieman suolaa.

Huuhtele salaatti ja valuta. Raasta kokonaiset punajuuret karkeaksi raasteeksi. Sekoita punajuuri, pähkinät ja salaatti keskenään, lisää hieman oliiviöljyä ja pippuria. Mausta halutessasi hippusella suolaa.

Leikkaa kokonaiset punajuuret ja kurkut pieniksi kuutioiksi ja lisää ne Felix Street Kitchen Burgerkastikkeen sekaan. Sekoita. Mausta remouladekastike tuoreilla yrteillä ja tarjoa kalapihvien ja ruistikkujen kanssa.