Punajuuri-graavilohi

Valmistusaika
15

Annokset
8

Ainekset

MAJONEESIKASTIKE

VIIMEISTELYYN

  • 2 tl korianterin siemeniä
  • timjamia

Valmistusohjeet

Kuivaa lohifileen pinta talouspaperilla ja siirrä filee nahkapuoli alaspäin astiaan.

Sekoita suola, sokeri ja pippuri keskenään ja levitä seos fileen pintaan. Silppua päälle tilli.

Raasta punajuuret ohueksi ja painele raaste mausteiden päälle tiiviisti. Peitä kelmulla ja siirrä filee jääkaappiin. Anna maustua seuraavaan päivään.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Poista mausteet lohifileen pinnasta. Leikkaa filee nahkaa myötäillen ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet tarjoiluvadille ja koristele timjamilla sekä korianterin siemenillä.

Tarjoile majoneesikastikkeen, ruis- tai saaristolaisleivän, perunoiden ja munanpuolikkaiden kanssa.