Kasvispaella

Annokset
5

Ainekset

  • 600 g riisiä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 2 punaista paprikaa
  • 80 g manteleita
  • 250 g maissia
  • 250 g herneitä (tuoreena, pakasteena, säilykkeenä)
  • 2 rkl curryjauhetta
  • 1 rkl kurkumaa
  • 2 punaista chiliä
  • 1 - 2 rkl paprikajauhetta
  • 500 g vegaanista rouhetta
  • 5 sitruunaa
  • kevätsipulia
  • tuoreita yrttejä
  • Felix Street Kitchen -kastiketta oman maun mukaan
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohjeet

Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kuullota oliiviöljyssä 1 hienonnettu sipuli, 3 puristettua valkosipulinkynttä, 1 1/2 hienonnettua paprikaa ja mantelit. Lisää curry, kurkuma ja paprikajauhe.

Lisää riisi, maissi, herneet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita keskenään vegaaninen rouhe, 1 hienonnettu sipuli, 3 puristettua valkosipulinkynttä, 1/2 hienonnettua paprikaa, 1/2 jauhettua chiliä, paprikajauhe, suola ja pippuri. Muotoile taikinasta pieniä pyöryköitä ja paista niitä uunissa 200 C, kunnes ne ovat kypsiä.

Puolita sitruunat ja paista uunissa tai grillaa leikkuupinnat kauniin ruskeaksi. Tarjoile paella grillattujen sitruunoiden ja tuoreiden yrttien kanssa.

VINKKI!

Lisämakua paellaan saat Felix Street Kitchen -kastikkeilla, kokeile esimerkiksi Felix Street Kitchen Chick´n Wings Currykastiketta.