Yoshin riisikulho

Annokset
4

Ainekset

MARINADI

  • 4 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • pieni pala raastettua inkivääriä
  • 2 kpl entrecôte-pihviä (á 200 g)

PIKKELÖITY PUNASIPULI

  • 2 punasipulia
  • 1/2 dl etikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä

KASTIKE

  • 1 dl Felix Kruunumajoneesia
  • 1/2 dl Felix Aiolimajoneesia
  • 1 dl paksua jogurttia
  • 3 tl Felix Piparjuuritahnaa

SUSHIRIISI

  • 4 dl vettä
  • 250 g sushiriisiä
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl riisiviinietikkaa tai etikkaa

TARJOILUUN

  • paahdettuja seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

Sekoita marinadiainekset ja laita entrecote-pihvit marinadiin. Anna maustua huoneenlämmössä 30–60 minuuttia. Halkaise punasipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna etikka, sokeri ja vesi kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita sipuliviipaleet joukkoon. Jäähdytä.

Sekoita kastikkeen aineet. Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan, mausta sokerilla, suolalla ja etikalla. Grillaa tai paista pihvejä pari minuuttia per puoli. Kääräise pihvit alumiinifolioon ja anna makujen tasaantua 10 minuuttia.

Annostele riisi kulhoihin, lisää pihvisuikaleet, punasipuli ja kastike. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä.