Perinteinen jouluruoka
maistuu vuodesta toiseen

Pian joulun odotus ja tunnelma valtaa suomalaiset kodit. Felix on ollut mukana monissa jouluperinteissä jo 60 vuoden ajan. Kun ajatellaan suomalaista joulupöytää, mieleen nousevat ne rakastetut klassikot, jotka ovat säilyneet sukupolvelta toiselle. Monille meistä perinteinen jouluruoka ei ole pelkkä ateria – se on muistoja, perintöä ja kotiseudun makuja, jotka kietoutuvat yhteen luoden ainutlaatuisen hetken yhdessäolon merkeissä. Felixin perinteisten joulureseptien kautta voit luoda omia tai jatkaa perinteitä. 

Rosolli - perinteen ja makujen juhlaa

Rosolli on perinteinen, kirkasvärinen salaatti suomalaisessa joulupöydässä. Vaikka jokaisella perheellä saattaa olla oma versionsa rosollista, yhteisenä tekijänä on värikkäiden raaka-aineiden yhdistelmä, jotka luovat sekä visuaalisen elämyksen että herkulliset maut. Rosolli on perinteisesti valmistettu punajuuresta, porkkanasta, sipulista, maustekurkusta ja omenasta. Ja usein sen kanssa tarjoillaan myös kermainen kastike, joka voi olla vaahdotettu.

Rosollin työläin ja aikaa vievin vaihe on ainesosien valmistelu ja pilkkominen. Rosollin valmistuksesta voi tehdä kuitenkin nopeaa ja helppoa, kun hyödyntää valmistuksessa valmiiksi pilkottuja ainesosia. Yhdistämällä valmiiksi pilkotut Felix Kuutiopunajuuret ja Maustekurkkukuutiot muihin rosollin ainesosiin luot vaivattomasti täydellisen rosollin makuyhdistelmän. Felix Rosolli -reseptin avulla itse tehty rosolli syntyy käden käänteessä.

Imelletty perunalaatikko -
joulun makea & samettinen klassikko

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän lämmin sydän, joka tuo yhteen suomalaisten jouluruokien maut. Perinteinen imelletty perunalaatikko vaatii perunoiden kuorimisen, keittämisen ja survomisen, mutta helpompiakin ratkaisuja löytyy herkullisen perunalaatikon valmistamiseen. Felix Perunamuusi tarjoaa tähän erinomaisen ratkaisun, sillä imelletty perunalaatikko syntyy helposti sekoittamalla perunamuusijauhe vehnäjauhoihin, maitoon, veteen, siirappiin ja muihin aineisiin. Tutustu tarkemmin helpon imelletyn perunalaatikon ohjeeseen alla olevasta linkistä ja anna joulupöydän klassikon valloittaa jälleen tänä vuonna!

Graavilohi ja piparjuurikastike:
joulun vastustamaton makupari

Graavilohi piparjuurikastikkeella tarjoaa vaihtelua joulupöytään. Lohen suolaisen pehmeät sävyt ja piparjuurikastikkeen kirpeä potku luovat vastustamattoman yhdistelmän, joka herättää makuaistit eloon. Vaikka graavilohen valmistaminen voi vaikuttaa haastavalta, lopputulos on kaiken vaivan arvoinen. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja löydä resepti, joka tuo joulupöydällesi uudenlaista säihkettä.

Cocktailpalat lohitäytteellä:
joulun pienet herkut suurella maulla

Cocktailpalat lohitäytteellä ovat joulupöydän pieniä yllätyksiä suurella maulla. Kevyt ja rapea pohja yhdessä suolaisen lohitäytteen kanssa luo kontrastin, joka saa ottamaan toisenkin palan. Reseptissämme lohitäytteen täyteläisyyden salaisuus on Felix Kruunumajoneesi ja raikkautta ja suolaisuutta tuo Felix Maustekurkkukuutiot. Cocktailpalat sopivat erinomaisesti alkupalaksi juhlapöytään tai myöhäisillan naposteluun. 

Kotoisat lihapullat:
kotoisia makuja joulupöytään

Vaikka lihapullat saattavat monille suomalaisille tuoda mieleen enemmän arkiruuan, lihapullat sopivat loistavasti yhteen perinteisten joululaatikoiden, kuten lanttulaatikon, porkkanalaatikon ja imelletyn perunalaatikon, kanssa. Lihapullat tuovat joulupöytään sekä perinnettä että tuttuja, maukkaita makuja. Klikkaa alla olevaa linkkiä ja löydä herkullinen lihapullaresepti – ja tee joulusta entistäkin maistuvampi!

Kokeile jotain uutta tänä jouluna

Perinteinen jouluruoka saa uutta potkua, kun yhdistät sen modernimpiin makuihin. Tutustu joulupöytään sopiviin resepteihin, jotka on tehty modernilla otteella, mutta sopivat silti perinteisiin resepteihin. 

Joulupöytä ja kattaus