Ylimääräinen jouluruoka
arkireseptien pohjana

Kävikö perinteisesti ja jouluun tuli varauduttua hiukan liian suurella ruokamäärällä? Ei hätää – ylimääräiset jouluruuat sopivat monen arkisen ruuan pohjaksi.

Joulukinkku uppoaa erilaisiin leipiin ja pizzoihin

Jäikö joulukinkkua yllin kyllin? Joulukinkku sopii moneen reseptiin, kun sen paloittelee ja pilkkoo kuutioksi tai suikaleiksi. Kinkulla voit korvata resepteissä myös muita ainesosia, kokeille esim. poro-piparjuuri rieskarullia, joissa korvaat kylmäsavuporon kinkulla. Testaa joulukinkkua esimerkiksi näissä resepteissä:

Joulukalat arjen resepteissä

Joulukaloja voi hyödyntää erilaisissa resepteissä muiden kalojen, kuten tonnikalan tai lohen, tilalla. Villiriisi-savukala poke bowlissa joulukalat toimivat savulohen korvaajana. Uuniperunat taas saa erilaista makua, kun korvaat tonnikalan graavilohella. Joulukalat antavat hauskaa ja yllättävää makua Satamasällin tacoihin, joissa on raikas ja moderni makumaailma. Jos taas tykkää blineistä, niin joulukalat sopivat loistavasti myös blinien muiden lisukkeiden pariksi. 

Ylijääneet joululaatikot sopivat moneen

Joululaatikot ovat perinteinen osa suomalaista joulupöytää ja niitä jää helposti yli. Mikäli sinulta löytyy ylimääräisiä joululaatikoita, testaa niitä uudella tavalla.  Kokeile esimerkiksi herkullisia kasvispihvejä, joissa joululaatikot toimivat oivana pohjana. Kasvispihvit tarjoillaan itsetehdyn kermaviilikastikkeen kanssa, joka tuo annokseen raikkautta ja makua. Ylijääneestä perunalaatikosta voi valmistaa perunapiirakoita käyttäen perunalaatikkoa täytteenä. Uutta twistiä reseptiin tuo se, että nämä perunapiirakat nautitaan kananmuna-kurkkumajoneesin kanssa.

Punajuuri antaa väriä ja makua ruokiin joulupöydän ulkopuolellakin

Rosollin valmistuksesta voi jäädä punajuurta yli. Punajuuri on maukas kasvis, joka sopii erilaisiin arkiruokiin, kuten punajuuri-couscoussalaattiin, punajuuri-sinihomejuustopiiraseen, punajuuripihveihin ja miksei vaikka hurmaavan vaaleanpunaisiin punajuurisämpylöihin.  

Kaipaatko lisää resepti-inspiraatiota?

Felix-tuotteet taipuvat moneen ja niillä voit tuunata reseptin kuin reseptin. Tutustu siis myös muihin Felix-resepteihin ja saa inspiraatiota sekä uusia ideoita ruoanlaittoon. 

Pita paahdetuilla kikherneillä